nieuwjaarsduik 2017

Zondag 1 januari 11 uur Buiten is het rond de 9 graden, mot regen en een redelijk harde wind. Binnen in bowlingcentrum Noordzee is een team van de culturele en een groep vrijwilligers bezig met de voorbereiding voor de Nieuwjaars duik 2017. De eerste inschrijving is gedaan door Dennis Curvers.
Hierna kwamen de inschrijvingen binnen. Ruim 270 deelnemers hebben zich ingeschreven voor deze toch wel barre uitdaging. Rond half 12 verzamelde de deelnemers zich op het strand bij paal 6 waar je de mogelijkheid had je om te kleden in een geïmproviseerde kleedkamers ( 2 vrachtwagens beschikbaar gesteld door de firma Beers Transpoort) om 12.40 verzamelde de deelnemers zich in badpak of volledig verkleed als Kerstman of zee monster, bij de startlijn. Een jongeman en jonge dame van sportschool Classic Gym deden een warming up met alle deelnemers en bouwde in 5 minuten een klein feestje,zodat iedereen er klaar voor was. Om precies 13 uur telde alle deelnemers samen met Sara van Velsen af en gaf zij het start signaal. Hierna was er een run naar zee om als eerste de golven te trotseren.
Na een paar seconden kwamen de eerste alweer uit het koude water, het water in tot de enkels was voor hun genoeg. Ook waren er waaghalzen die door liepen tot hun middel en echt een frisse duik namen. Na 10 minuten was iedereen weer het koude water uit. Rik vos was als 1 van de eerste in het water en bleef tot de laatste aan toe in het water om er voor te zorgen dat niemand te ver het water in ging. Zelf deed hij dit voor de 33e keer. Het hele evenement gebeurde onder toezicht van leden van EHBO vereniging Koegras. Na een koude duik kon iedereen zich verwarmen aan een heerlijk warm bekertje chocomel welk beschikbaar was gesteld door snackbar het Centrum.Dit werd ingeschonken door leden van Crossfit Den Helder. Bij Paal 6 was het een drukte van belang aan toeschouwers. Na het afdrogen en weer warm aankleden was er voor elke deelnemer een herinnering, deze kon je ophalen bij Noordzee bowling. Mevrouw Flaming dook dit jaar voor de 37e keer in het koude water. Iedereen keerde koud maar voldaan weer naar huis en is het jaar fris begonnen. De Nieuwjaarsduik is niet mogelijk zonder medewerking van veel vrijwilligers en bedrijven die hun medewerking verlenen aan de Nieuwjaar duik. De culturele vereniging Julianadorp bedankt de volgende bedrijven. Beers transpoort, Noordzee bowling, paal 6, EHBO vereniging Koegras, Van Lierop Adviesgroep, ijsclub Julianadorp, Classic Gym, Cross Fit Den Helder, Sara van Velsen en Rik Vos en de vele vrijwilligers